Undgå lungekræft: Spis hvidløg hver uge

Hvidløg giver dræbende ånde og kropslugt, men det kan du med fordel lære at leve med.

Hvis du spiser rå hvidløg to gange om ugen, kan du nemlig næsten halvere din risiko for at blive ramt af lungekræft, skriver den britiske avis Daily Mail.

Helt præcist kan rå hvidløg reducere risikoen for lungekræft med 44 procent for ikke-rygere, viser en ny kinesisk undersøgelse.

Lungekræft er én af de mest udbredte former for kræft i Danmark. Rygning er den hyppigste årsag - og menes at være skyld i mindst 80 procent af alle tilfælde.

Men nu er der også godt nyt til alle rygere og eks-rygere. De kan nemlig reducere risikoen for lungekræft med 30 procent ved at indtage hvidløg i rå mængder.

Det er endnu ikke undersøgt, om tilberedt hvidløg har samme gavnlige virkning. Men det populære krydderi er kendt for at kunne mindske inflammation i kroppen og reducere skade fra såkaldte frie radikaler, viser tidligere forskning ifølge Daily Mail.

Forskerne fra Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention har sammenlignet 1.426 lungekræftpatienter og 4.500 raske voksne. Resultatet er offentliggjort i tidsskriftet Cancer Prevention Research.

 

Dagens Gossip