Undren over ny forklaring fra Socialdemokraterne

Statsministeriet har ikke sat et komma i udkastene.

Sådan lød meldingen fra Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, da han onsdag over for Ritzau skulle forklare, hvad der var op og ned og løgn og latin i Christiania-sagen - og ikke mindst statsminister Helle Thorning-Schmidts viden om det.

Faktisk bedyrede Henrik Dam Kristensen over for Ritzau, at Statsministeriet ikke havde ændret et komma i to famøse udkast til en pressemeddelelse fra daværende justitsminister Morten Bødskov den 19. november sidste år.

I udkastene overvejede man at lade Bødskov gå ud og beklage, at han havde givet "et forkert billede" af Christiania-sagen til Folketinget. En idé, der imidlertid blev hældt på møddingen.

Og de udkast havde Statsministeriet intet at gøre med, lød det altså fra Henrik Dam Kristensen onsdag:

- Statsministeriet har jo ikke været inde og sætte et komma her eller et punktum der eller slette en sætning der. De har fået det her til orientering, sagde han til Ritzau.

Men nu skriver statsministeren i et svar til Folketinget, at det rent faktisk var hendes egen departementschef der foreslog, at "det kunne overvejes at indsætte en form for beklagelse af forløbet".

Og det vækker undren hos Venstre:

- Svarene fra Thorning sætter meldingen fra Socialdemokraternes folketingsgruppe fra torsdag i et mærkeligt lys, påpeger partiets retsordfører, Karsten Lauritzen.

- Gruppeformanden har jo sagt, at statsministeriet overhovedet ikke har været inde over udformningen af pressemeddelelsen, siger han og fortsætter:

- Og nu viser det sig så, at det var departementschefen der foreslog, at man skulle beklage. Det afslører jo, at der er nogen, der ikke har rent mel i posen, for begge udlægninger kan ikke være sande.

/ritzau/

Dagens Gossip