Undtagelsestilstand på Krim: Strømmen til halvøen er væk

Krim-halvøen, som sidste år blev annekteret af Rusland, er sent lørdag erklæret i undtagelsestilstand, efter at strømforsyningen til halvøen er blevet ødelagt i Ukraine.

Det oplyser det russiske katastrofeministerium ifølge nyhedsbureauet Tass.

- I forbindelse med, at elforsyningen er blevet forstyrret, er det blevet besluttet at indføre undtagelsestilstand, lyder det i en udtalelse fra Aleksej Fridman, vicechef for Krim-kontoret under katastrofeministeriet i Moskva.

Al elektricitet forsvandt fra halvøen i Sortehavet kort efter midnat natten til søndag lokal tid. Nødgeneratorer holder dog områdets hospitaler kørende, oplyser myndighederne.

Indtil i fredags var der fire fungerende strømforsyningslinjer mellem Ukraine og Krim-halvøen. Samme dag blev to af linjerne ødelagt.

Indbyggerne på Krim blev derfor forud for weekenden rådet til at anskaffe sig batterier og hamstre vand og andre forsyninger, hvis al strøm skulle forsvinde.

Ifølge det ukrainske indenrigsministerium blev de resterende to linjer til Krim ødelagt af eksplosioner sent lørdag, skriver Tass.

Der er ingen meldinger om, hvornår strømtilførslen ventes at være oppe at køre igen.

Rusland annekterede Krim i begyndelse af 2014. Det har blandt andet medvirket til, at Vesten har indført en lang række sanktioner mod Rusland.

/ritzau/

Dagens Gossip