Ung AaB-debutant tager hovedrolle i hårdt spillet remis

20/07/2015

Publikum i Aalborg fik en medrivende indledning på Alka Superligasæsonen, da AaB og Esbjerg mandag aften spillede 1-1 i en medrivende kamp spækket med tempo og nærkampe.

AaB var spillemæssigt dominerende i størstedelen af kampen, men Esbjerg var konstant farlige på kontrastød.

Allerede efter mindre end to minutters spil burde hjemmeholdet have bragt sig i front, da Andreas Bruhn var først over en ripost efter en afslutning fra Nicklas Helenius.

Men ganske få meter fra mål formåede den unge AaB'er at sende bolden over mål i helt fri position.

Det var AaB, som indledte bedste og trykkede Esbjerg godt ned, men efter 10 minutter bragte endnu en ung AaB-spiller sig i negativt fokus. 19-årige Oliver Abildgaard nedlagde Esbjergs Casper Nielsen i feltet, og Mick van Buren omsatte sikkert. 1-0 til Esbjerg.

De første 45 minutter bød på rigeligt med chancer i begge ender, mens det var AaB, der dominerede boldbesiddelsen.

Trods gode chancer blev Mick van Burens straffesparkscoring første halvlegs eneste mål.

Kort inde i anden halvleg fik Oliver Abildgaard rettet op på sin bommert fra starten af kampen. På en dødbold kom han først med hovedet og sendte udligningen til 1-1 ind.

De sidste 45 minutter bød på masser af dramatik med hårde dueller, flere frispark og stadig godt med chancer til begge hold. Generelt var det en medrivende og underholdende kamp fra start til slut.

Begge hold følte sig snydt for straffespark, men de blev ikke dømt, og da stolpen mod slutningen af opgøret afviste Nicki Billes forsøg, ligesom AaB havde en kæmpe chance i slutsekunderne, der blev misbrugt, så endte opgøret med en retfærdig pointdeling.

AaB skal i næste runde en tur til lokalderby i Hobro, mens Esbjerg tager imod FC København.