Ung AaB'er om vild debut: Det var en stor oplevelse

Skrevet af admin

21/07/2015

Mest læste i dag

Der var nok mange, der måbede lidt, da AaB’s startopstilling før sæsonens første kamp for nordjyderne blev offentliggjort. AaB-træner Lars Søndergaard havde nemlig foretrukket 19-årige Oliver Abildgaard på den centrale midtbane mod Esbjerg.

Og debuten fra Abildgaard blev ikke en anonym en af slagsen. Han startede med at indtage en skurkerolle, da han begik et klodset straffespark kort inde i kampen - men han endte som helt med sit mål til slutresultatet 1-1.

Hovedperson selv var overvældet over debuten.

- Jeg var ærgerlig over at begå straffesparket, men jeg vidste også, at der kun var spillet 13 minutter. Det var super fedt at få scoret senere i kampen. Det havde jeg ikke turde drømme om, siger Oliver Abildgaard.

- Det var en stor oplevelse. Jeg kan nok først smage på det hele om et par dage. Jeg følte, jeg kom godt fra land med nogle gode pasninger og gode løb i banen.

- Jeg kunne godt mærke, at det var seniorfodbold, men jeg følte egentlig også, at det var overkommeligt. Der er mange ting, der skal arbejdes på, men jeg er også tilfreds med mange ting, siger han.

Det var samtidig Lars Søndergaards debut som AaB-træner, og han var meget tilfreds med sin unge debutant.

- Det var en meget fornem indsats. Det giver os et ekstra alternativ til den centrale midtbane. Da jeg startede med at træne truppen, var han nummer 25 i truppen, men han har arbejdet sig op i hierarkiet og vist, at han kan være med på superliganiveau, siger Lars Søndergaard.

AaB-træneren måtte dog nøjes med et enkelt point i en særdeles underholdende sæsonåbner for nordjyderne.

- Jeg er tilfreds med, at vi lykkes med et højt pres, og det lykkes os at komme til de nødvendige chancer. Men det blev en kamp, hvor det kunne gå begge veje. Esbjerg er et svært hold at spille imod, fordi de er lynhurtige i deres omstillinger, siger Lars Søndergaard.

AaB skal i næste spillerunde en tur til Hobro.

/ritzau/