Ung aarhusianer fængslet for at true med terror

En 19-årig mand fra Aarhus er fredag blevet varetægtsfængslet i tre uger for at have fremsat trusler om terror og for at billige terrorhandlinger begået af Islamisk Stat (IS).

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den unge mand, der er dansk statsborger, blev anholdt i Aarhus torsdag formiddag i et samarbejde mellem Østjyllands Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET), efter at han på Facebook havde delt et link til en video, der angiveligt er produceret af IS.

Videoen viser blandt andet en række personer, der bliver henrettet. De henrettede har ifølge videoen spioneret mod IS.

Ved delingen af videoen på Facebook skrev manden en tekst, som politiet og PET betegner som værende trusler om at begå terror og billigelse af terrorhandlinger.

- Den 19-åriges tekst på Facebook må forstås som en trussel om, at andre, der spionerer mod IS, vil lide samme skæbne som personerne i videoen, siger efterforskningsleder og fungerende politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi.

- Derudover sigter vi ham for at have fremsat en mere generel trussel om drab på vantro. Han er ligeledes sigtet for at billige de terrorhandlinger, som vises i videoen, siger efterforskningslederen.

Han håber, at sagen kan have en præventiv effekt i forhold til andre, der sidder hjemme ved computeren og overvejer at gøre noget lignende.

- Sammen med PET holder vi øje med den slags, og nu sender vi et kraftigt signal om, at man skal afholde sig fra at udføre sådanne handlinger, for man risikerer at blive sigtet for overtrædelse af en af de tungeste paragraffer i straffeloven.

Den 19-årige mand er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 114, stk. 3 og for overtrædelse af straffelovens paragraf 136, stk. 2.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip