Ung belgier skyder Manchester United til tops i England

15/08/2015

Uden at være prangende spillemæssigt har Manchester United fået en perfekt resultatmæssig start på Premier League.

Fredag aften vandt Louis van Gaals tropper 1-0 ude over Aston Villa, der var uden skadede Jores Okore.

Tottenham blev slået med de samme cifre i første runde, og dermed kan United sole sig på førstepladsen. I hvert fald indtil konkurrenterne i toppen har været i aktion senere i runden.

Den hollandske manager havde overraskende valgt den 20-årige belgier Adnan Januzaj til startopstillingen. Det kom han ikke til at fortryde. Med et flot mål blev Januzaj kampens matchvinder i første halvleg.

Den dominerede Manchester United, og føringsmålet efter 29 minutter var ganske fortjent.

Scoringen opstod efter en lille genialitet af den spanske kreatør Juan Mata. Han holdt klogt på bolden til det rette øjeblik, hvor han fandt Adnan Januzaj med en maskeret aflevering i dybden.

Januzaj ville ikke stå tilbage for Mata. Belgieren lavede en sparkefinte, trak ind i banen, hvorefter hans afslutning efter en afretning fandt netmaskerne.

Målet satte pudsigt nok Aston Villa i gang. Hjemmeholdet begyndte at spille mere frit og udfordrede favoritten.

United-forsvaret var dog godt organiseret og forhindrede de helt store chancer. Alligevel kunne Villa have fortjent chancen for en udligning.

Ved et hjørnespark begik Matteo Darmian tydeligvis straffespark imod Micah Richards, men dommer Mike Dean havde en anden opfattelse, og så kunne United holde pause foran med 1-0.

I anden halvleg fortsatte Aston Villa jagten på udligningen, mens United fokuserede på at forsvare den spinkle føring og ellers satse på kontraangreb.

Men der blev ikke scoret yderligere, og så kunne den argentinske keeper Sergio Romero fejre endnu et rent mål hos Manchester United.

Han er aktuelt managerens førstevalg i buret, da spanieren David de Gea, der sættes i forbindelse med Real Madrid, igen var sat helt uden for truppen.