Ung belgier udgår efter etapesejr i Vueltaen

Den første professionelle sejr i karrieren - og så endda i en grand tour. Alt burde være godt for den 23-årige belgiske cykelrytter Jasper Stuyven (Trek), der vandt lørdagens dramatiske 8. etape i Vuelta a España, men der er også lidt salt i såret.

For Jasper Stuyven styrtede undervejs på etapen, og hans arbejdsgiver Trek oplyser, at han er ude af stand til at fortsætte i det store etapeløb.

Da belgieren lørdag var kommet i mål, havde han stadig smerter fra det store styrt cirka 50 kilometer fra mål, som også fik Dan Martin (Cannondale-Garmin) og Tejay van Garderen (BMC) til at trække sig ud af løbet, lige som Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) blev sendt i koma af styrtet.

Stuyven kom godt nok tilbage på cyklen og først over målstregen, men en senere røntgenundersøgelse på hospitalet viste, at han havde brækket en knogle i håndleddet.

- Først var jeg virkelig skuffet, men så indså jeg, at jeg virkelig er nødt til at nyde min første professionelle sejr.

- Vi må se, hvad der så skal ske, men i første omgang skal jeg hjem og opereres, siger Jasper Stuyven.

Belgieren flyver søndag til hjembyen Leuven, hvor operationen skal foregå.

Ifølge Trek-lægen Nino Daniele er bruddet ikke specielt kompliceret, og han forventer, at lørdagens uheldige helt kan være tilbage på cyklen i løbet af et par uger.

/ritzau/

Dagens Gossip