Ung dansk duo afløser de gamle i US Open

De sidste mange år har rutinerede Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen været to af de toneangivende navne i dansk golf, men noget tyder på, at man også skal vænne sig til nogle nye navne.

Unge Sebastian Cappelen og Lucas Bjerregaard på henholdsvis 25 og 23 år skal spille med de tunge drenge, når den store major-turnering US Open begynder torsdag.

Eliteansvarlig i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, mener da også, at de to danskere primært er med at for at lære.

- Vi synes naturligvis, at det er godt, at vi har to danskere med, men de er en del af en læringsproces, så vi forventer slet ikke, at de skal blande sig i toppen, siger Claus Mølholm.

- At spille i en major-turnering er det ypperste i golf, så de skal bruge turneringen til at finde ud af, hvad der kræves af dem for at spille med på det her niveau, tilføjer han.

Lucas Bjerregaard deltager i sin tredje major-golfturnering ved US Open, mens det for Sebastian Cappelens vedkommende er første gang.

Da Lucas Bjerregaard deltog i US Open i fjor, klarede han cuttet, og det vil ifølge Claus Mølholm være "flot", hvis både Lucas Bjerregaard og Sebastian Cappelen kunne gøre det samme i år.

- Vi håber, at i hvert fald én af dem eller begge kan klare cuttet, men nu må vi se, hvordan det går. En 30-40. plads vil give selvtillid, siger den eliteansvarlige.

De fleste kender danske golfspillere som Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen, der i mange år har været de bærende kræfter i dansk golf.

Et stort generationsskifte lurer da heller ikke rundt om hjørnet, men Claus Mølholm mener, at talentmassen i dansk golf ser fin ud.

- På herresiden er det stadig den "gamle" garde, der er bedst, men folk som Lucas, Sebastian og Morten Ørum Madsen viser fine takter, siger han.

Om de unge kan nå lige så langt som Thomas Bjørn virker mere urealistisk, mener Claus Mølholm, der dog påpeger, at mindre også kan gøre det.

- Hvis man kan komme i nærheden af Bjørns bedrifter, er det også flot, men de har potentiale til mange store ting, og de har alle muligheder for at blive de bærende kræfter i dansk golf, fastslår han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip