Ung dansker sprinter sig til sejr i norsk etapeløb

Den 20-årige danske cykelrytter Søren Kragh Andersen snød hjemmebanefavoritten Alexander Kristoff og de øvrige ryttere på fjerde etape af det norske etapeløb Tour des Fjords.

Danskeren sprintede sig først ind over stregen i en udbrydergruppe, og han sikrede sig dermed karrierens største sejr. Samtidig overtager Trefor-Blue Water-rytteren førertrøjen i løbet inden søndagens femte og sidste etape.

Inden triumfen måtte danskeren dog slide hårdt, siger han til norsk TV2 ifølge NTB.

- Det er den største sejr i min karriere. Det var ubeskriveligt. Den sidste bakke var hård og modbydelig, siger Søren Kragh Andersen.

Ifølge etapeløbets hjemmeside blev der afslutningsvis kørt fire runder på en strækning, hvor der var en 900 meter lang stigning med en gennemsnitlig stigningsprocent på 23.

Rasmus Guldhammer (Cult) blev nummer fire på etapen, mens Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo) og Mads Pedersen (Cult) blev nummer seks og syv.

I den samlede stilling har Søren Kragh Andersen otte sekunder ned til Katushas Marco Haller og yderligere to sekunder ned til sin egen holdkammerat Michael Olsson.

Søndagens afsluttende etape køres over 177 kilometer fra Stavanger til Sandnes.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip