Ung dansker vinder i sæsondebut i NHL

09/03/2014

Den 21-årige Nicklas Jensen fik sin sæsondebut i verdens bedste ishockeyliga lørdag aften i Vancouver, og danskeren kunne forlade isen med et smil på læben.

Vancouver Canucks vandt hjemme med 2-1 over Calgary, og det er efterhånden sjældent, at Stanley Cup-finalisterne fra 2011 vinder kampe. Nattens sejr var kun holdets anden i de seneste 13 kampe.

Nicklas Jensen og Jannik Hansen havde hver en plads i Vancouvers to første kæder, men ingen af de to danskere blev noteret for nogen af de kun 14 skud på mål, som hjemmeholdet præsterede i kampen.

Med 16 kampe tilbage i grundspillet, har Vancouver fortsat fire point op til den sidste slutspilsplads i Western Conference.

Lars Eller og Montreal ser stadig ud til at få en plads i slutspillet, selv om holdet sent lørdag tabte med 0-4 ude til San Jose Sharks.

Også Mikkel Bødker og hans Phoenix led et nederlag i lørdagens kamp. I Washington scorede Phoenix to mål og første periode og tog en tomålsføring med helt ind i tredje periode.

Her reducerede Washington til 1-2 efter knapt 10 minutter. Og fem minutter senere førte hjemmeholdet med 3-2, som også blev kampens resultat.

Uden at spille lørdag er Frederik Andersens Anaheim fortsat NHL's bedste hold med 93 point for 64 kampe.