Ung etapevinder: Der er mange flere gear i mig

Der er meget mere i vente fra den 22-årige Davide Formolo (Cannondale-Garmin), der tirsdag sikrede sig karrierens største triumf, da han vandt fjerde etape af Giro d'Italia.

Det fastslår det italienske stortalent efter etapen.

- I dag var min dag. Men jeg har mange flere gear at komme med. Det her kommer til at hjælpe mig videre i karrieren og give mig selvtillid.

- Det er min første Giro, så det er en drøm allerede at vinde en etape. Nu skal vi hjælpe Ryder Hesjedal (holdkammerat hos Cannondale-Garmin, red.) til at vinde noget, siger en glad Formolo efter etapen ifølge cyclingnews.com.

Med 13 kilometer til målstregen stak Formolo af sted på den afsluttende stigning, og her kunne ingen følge med italieneren. Inden det havde han dog allerede forsøgt at stikke af.

- Jeg forsøgte at gå i udbrud på den næstsidste stigning, men de andre ryttere fangede mig. Jeg forsøgte igen på den sidste stigning, og heldigvis kunne jeg nå målstregen alene. Forbløffende!, siger Davide Formolo.

Australske Simon Clarke (Orica-Greenedge) vandt sprinten om andenpladsen og overtager den lyserøde førertrøje fra holdkammeraten og landsmanden Michael Matthews.

- Du kunne se følelserne på mig, da jeg krydsede mållinjen. Jeg var opsat på, at vi skulle beholde førertrøjen, og jeg kunne ikke holde følelserne tilbage, da jeg vidste, at det var mig, som ville tage førertrøjen, siger Simon Clarke.

Australieren har i den samlede stilling 17 sekunder til Contador på tredjepladsen, mens Richie Porte på 10.-pladsen har 37 sekunder op til førertrøjen.

/ritzau/

Dagens Gossip