Ung kvinde anholdt: Blev taxarøver for 67 kr

Ifølge sin egen forklaring forsøgte en 21-årig kvinde blot at stikke af fra en regning på 67 kroner, da hun 15. maj havde et sammenstød med en taxachauffør.

Chaufførens beskrivelse af forløbet er dog noget anderledes, og mandag valgte en dommer i København at varetægtsfængsle den unge kvinde for forsøg på røveri mod taxachaufføren.

Episoden fandt sted midt om natten ved Ryparkens S-togs-station på Lyngbyvej i København. Her forsøgte kvinden ifølge politiets sigtelse at true chaufføren til at udlevere sin kontantbeholdning.

Kvinden skulle angiveligt have grebet fat om chaufførens hals bagfra og have holdt en spids genstand mod hans hals. Manden har forklaret til politiet, at han er sikker på, der var tale om en kniv.

Ifølge chaufførens forklaring til politiet skulle kvinden have sagt "Give me all your money", altså "hit med alle pengene", da hun truede chaufføren.

Allerede før weekenden forsøgte Københavns Politi at få kvinden fængslet. Men dommeren mente ikke, at beviserne var stærke nok og valgte i stedet at forlænge anholdelsen med tre døgn for at give politiet mulighed for at bestyrke mistankegrundlaget.

Ved mandagens retsmøde gennemgik anklager Erik Hjelm den forurettedes forklaring til politiet, ligesom der blev vist stillbilleder fra taxaens videoovervågningssystem.

I modsætning til sidste uges retsmøde vurderede dommeren mandag politiets bevismateriale til at være stærkt nok til at begrunde en varetægtsfængsling af den unge kvinde. Hun blev varetægtsfængslet i foreløbig 17 dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip