Ung kvinde dræbt under protester i Venezuela

Skrevet af admin

19/02/2014

Dagens topnyheder

Protesterne i Venezuela har nu krævet mindst seks dødsofre.

Senest døde en kvinde på vej til hospitalet, da den ambulance, hun befandt sig i, blev blokeret af demonstranter i hovedstaden Caracas, rapporterer stats-tv.

Kvinden havde fået et hjerteanfald, før hun døde på vej til hospitalet.

Det femte offer for urolighederne var en ung kvinde, der blev skudt i hovedet under en demonstration i byen Valencia. Hun døde onsdag på hospitalet.

- Hvor længe skal vi leve som dette? Hvor længe skal vi tåle dette pres, når de dræber os, siger en slægtning til den 22-årige kvinde.

Tidligere har tre personer mistet livet under demonstrationerne i hovedstaden Caracas, mens en fjerde person døde, da han blev kørt ned af en bil under demonstrationerne i kystbyen Carupano.

Der var onsdag ventet nye store demonstrationer, dagen efter at den 42-årige oppositionsleder Leopoldo Lopez overgav sig til sikkerhedsstyrkerne i Venezuela.

Lopez, som er uddannet i sociologi og statskundskab i USA, har stået i spidsen for bølgen af protester i det sydamerikanske land og er anklaget for at have opildnet til dødelig vold.

Han har været eftersøgt af politiet siden de omfattende demonstrationer - med krav om præsident Nicolás Maduros afgang - begyndte.

De vrede venezuelanere har sagt, at de bliver på gaden, indtil præsidenten går af. Mange protesterer mod Nicolás Maduros håndtering af landets økonomiske krise og barske kriminalitet.

Nicolas Maduro kom til magten, da landets mangeårige leder Hugo Chávez døde sidste år efter længere tids kamp mod kræft. Maduro var Chávez' håndplukkede efterfølger.

Selvom titusinder har deltaget i demonstrationerne i Venezuela, er tilslutningen en del mindre end under en tilsvarende protestbølge mod Chávez for 10 år siden.

/ritzau/Reuters