Ung kvinde kæmper sig ud af misbrug: Sådan ser hun ud efter 90 dage uden stoffer

Et par inspirerende før og efter-fotografier vækker i disse timer stor opsigt på det sociale medie Imgur.

Under brugernavnet 'Wormguy666' lagde en ukendt person tidligere på dagen to vidt forskellige fotos op på nettet af en unge kvinde.

Selve identiteten på den tidligere stofmisbruger på fotoet er ukendt, men i tekstfeltet hævder personen bag navnet 'Wormguy666', at den unavngivne kvinde er hans søster.

I skrivende stund har over en million mennesker set de to fotos af kvinden, der på 'før-billedet' var afhængig af metamfetamin.

Det skadelige stof, der kaldes for crystal meth, har på fotoet sat sine tydelige spor på den unge kvindes ansigt, og broderen skriver under fotoet, at narkoen også var med til at ændre kvindens personlighed.

Hun blev 'forfærdelig, selvcentreret og ond' skriver han og fortsætter med at beskrive, hvordan de hårde stoffer kan forandre et menneske på kort tid:

- De (mennesker med narkoproblemer, red.) siger og gør ting, du ikke engang kan tro. Min søster ville lyve, stjæle, udnytte os og gøre alt for at få sit fix. Hun fortryder naturligvis det hele nu, men hun var også ærlig og i stand til selv at søge hjælp. Vi kunne ikke tvinge hende til det, skriver han.

På 'efter-billedet' kan man tydeligt se, hvordan kvindes krop på tre måneder uden stoffer fremstår i langt bedre forfatning.

View post on imgur.com

 

Personen bag 'Wormguy666' skriver, at han delte de to fotos efter at være blevet inspireret af en anden kvindes 'før og efter-billeder' på nettet.

Det fremgår ikke, hvem inspirationskilden er, men der kan muligvis være tale en bruger ved navn 'LostWingnut', der tidligere har delt dette fotografi af sig selv op på den populære fotoside:

På fotoet ses en 19 årig kvinde, men et massivt misbrug af ligeledes metamfetamin havde sat sine tydelige spor på den afhængige teenangekrop.

Læs også: 19 år og stofmisbruger: Se den utrolige forvandling 11 år senere

- Jeg vejede 50 kilo og var 175 cm høj. Jeg var en tyv, en forfærdelig ven, stjal fra min familie, løj og snød, skrev den anonyme kvinde under fotoet.  

Noget tid senere lagde hun et nyt foto op på Imgur:

- Da jeg var 22 år gammel vågnede jeg op og kiggede mig selv i spejlet. Jeg tænkte, at jeg ikke længere ville være den person. Jeg gik væk og så mig aldrig tilbage, skrev LostWingnut i billedteksten til hundefotoet.

Til sidst lagde kvinden et nyt foto op på nettet – og denne gang var hun fotograferet sammen med et barn:

Hele 11 år er gået siden det første foto, da kvinden i dag er 30 år gammel.

- Jeg er ved at få min bachelorgrad som revisor, og jeg har den mest vidunderlige datter på næsten tre år, skriver hun under fotoet.

Med de tre vidt forskellige fotografier har kvinden følgende budskab:

- Jeg vil have dig til at forstå, at uanset hvem du er, hvad du render og bøvler med … så er der håb. Livet fortsætter og bliver bedre, hvis du har mod på at rejse dig og kaste dig ud i det.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip