Ung kvinde lægger billede af sit angsanfald ud: "Folk trænger til at få lidt sandheder at vide"

Den unge kvinde Amber Smith har fået nok af folks fordomme. Hun lider af angst og er træt af at skjule det for omverdenen, fordi hun er bange for folks kommentarer og fordomme om sygdommen.

En ud af tre mennesker vil lide af en psykisk sygdom på et eller andet tidspunkt i deres liv (angst, depression osv.), så hvorfor er folk ikke mere åbne over for det, spørger kvinden, der har lagt et ærligt indlæg ud på facebook, hvor hun viser, hvad sygdommen gør ved hende:

- Guderne må vide, hvorfor jeg gør det her, men folk trænger til at få lidt sandheder at vide… Det øverste billede viser, hvad jeg viser omverdenen på de sociale medier: Klædt pænt på, makeuppen er på, filter. Den ”normale” side af mig. Det nederste billede er taget her til aften kort tid efter et panikanfald på grund af min angst. Også en ”normal” side af mig, som folk bare ikke får at se, skriver hun.

Læs også: Angst er blevet en foklesygdom

Amber har lidt af angst og depression i flere år, men hun møder alligevel fordømmende kommentarer fra sine venner, familie og omgangskreds.

- Der er stadig folk, der kommer med kommentarer som “du kommer over det”, “du har ikke brug for piller, bar vær lidt gladere”, “du er for ung til at lide af det”. Men fuck jer!, skriver kvinden ligeud.
Selvom man ser fin nok ud på overfladen, kan man godt kæmpe med et monster inden i, pointerer hun.  

Hun opfordrer derfor alle, der lider af en psykisk sygdom, til at tale højt om det i stedet for at lide i stilhed. Spørg om hjælp, hvis man har brug for det, opfordrer hun. Udefrastående beder hun omvendt om at spørge ind til sygdommen og hjælpe i stedet for at komme med fordømmende kommentarer eller uvidende konklusioner.

Hun opfordrer folk til at dele sit opslag for at bryde tabuer om psykisk sygdom. Se hendes opslag her:
 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

God knows why I'm doing this, but people need some home truths..Top picture: What I showcase to the world via social...

Posted by Amber Smith on Sunday, April 3, 2016

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip