Ung kvinde slog arm gennem vindue i forsøg på at flygte fra Scientology

Scientology-kirken i Sidney bliver nu anklaget for at have holdt en taiwansk pige indespærret imod hendes vilje.

I marts 2012 slog en taiwansk pige armen igennem et vindue i Scientologys hovedkvarter, hvorefter hun måtte indlægges på et lokalt hospital for hendes skader.

Hendes familie påstår, at pigen på daværende tidspunkt, skulle have forsøgt at slippe væk fra organisationen, skriver ABC News.

Alice Wu var kun 20 år gammel og studerende, da hun underskrev milliard-års kontrakten med Scientology, og flyttede ind hos organisationen i Sidney, langt væk fra hendes hjem i Taiwan.

Et medlem af familien fortæller, at Alice Wu var blevet træt af livet hos organisationen, og ønskede at forlade den.

- De spærrede hende inde i et isoleret rum. Hun fik stadig mad og drikke, men kunne ikke forlade lokalet. Det er et isolations rum inden for deres Sø Organisation, fortæller Teresa Wu, et medlem af Alice Wus familie.

Advokat for Scientology Stuart Gibson benægter anklagerne;

- Hun var ikke holdt i isolation, det er også et groft udtryk, hun opholdt sig egentlig i en syge-fløj. Han fortæller også, at man i Scientology ikke bruger, og aldrig har brugt nogen form for isolation af medlemmer.

Teresa Wu fortæller, at Alice Wu udelukkende slog ruden i stykker i forsøg på at flygte.

Da Alice Wu ankom til hospitalet via ambulance fik hun tilset sine skader, og derefter diagnosticeret, at hun havde pådraget sig en mental lidelse.

Ifølge hendes sygejournaler skulle hun flere gange under sit ophold på hospitalet, have fortalt til personale, at hun var holdt som gidsel af Scientology.

En dansk Scientology-afhopper fortæller til Dagens.dk, at man i Scientology ofte bruger isolation.

- Hos Scientology har man noget man kalder for RPF, som står for Rehabilitation Project Force. I 1980’erne foregik det på skibe, hvor man ikke lige kunne slippe derfra. Jeg er ikke sikker på, hvordan det foregår i dag. Men RPF er et rehabiliterings program, hvor man nedbryder nogle medlemmer psykisk, for at kunne bygge dem op igen, så de bedre passer ind i Scientologys Sø Organisation. Man kan sagtens kalde det for hjernevask.

- Jeg tror 100 procent på den taiwanske piges historie, det lyder slet ikke fremmed for mig, fortæller afhopperen, hvis navn kun er redaktionen på Dagens.dk bekendt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip