Ung mand fængslet for kølle-overfald på skolepige

En 21-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger, fordi politiet formoder, at han onsdag i sidste uge overfaldt en 11-årig pige, der var på vej til skole i Skjern.

Det oplyser lokalpolitiet i Ringkøbing til Ritzau.

- Vi har en del vidner, der forklarer, at han var i nærheden af gerningsstedet onsdag morgen, siger vicepolitikommissær Bjarne Højgaard.

Pigen blev slået af sin cykel med en køllelignende genstand, da hun var på vej i skole gennem Fredsskoven.

Den 21-årige blev anholdt to dage efter overfaldet men måtte løslades igen, fordi politiets mistankegrundlag var for spinkelt.

Men med nye beviser i rygsækken kunne betjente torsdag igen anholde manden, der bor i Ulfborg godt 40 kilometer nord for Skjern. Fredag har dommeren ved Retten i Herning så vurderet, at beviserne er gode nok til at varetægtsfængsle manden.

- Manden nægter, at han var i Skjern onsdag morgen. Men efter nye vidneforklaringer og videoovervågning fra stationen i Skjern kan vi med ret stor sandsynlighed fastslå, at han var i byen, siger Bjarne Højgaard.

Gerningsmandens aggressive adfærd er desuden blevet beskrevet af vidner og stemmer overens med manden på videomaterialet.

Kort tid efter overfaldet blev den sigtede desuden pågrebet med en genstand, som kan have været anvendt til overfaldet.

/ritzau/

Dagens Gossip