Ung mand fængslet for at køre motorcykelbetjent ned

Skrevet af admin

09/12/2015

Mest læste i dag

Ved Retten i Holbæk er en 18-årig mand onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger, mistænkt for med vilje at have kørt en motorcykelbetjent ned.

Østre Landsret besluttede for knap to måneder siden, at han skulle fængsles, så Retten i Holbæk skulle kun tage stilling til, hvor lang tid varetægtsfængslingen i første omgang skal vare.

Efter landsrettens kendelse om varetægtsfængsling forsvandt den 18-årige, men tirsdag eftermiddag blev han anholdt i Kalundborg.

Påkørslen skete 3. oktober på Bobjergvej i Asnæs i Nordvestsjælland, da en motorcykelbetjent ville stoppe en ung mand, der kom kørende i bil.

Motorcykelbetjenten satte efter bilen, der pludselig bremsede hårdt op og holdt stille. Betjenten holdt ind bag bilen, satte motorcyklen på støttebenet og stod af motorcyklen.

Men inden han kom helt af, bakkede bilen pludselig for fuld kraft ind i betjenten og hans motorcykel. Politimanden blev slynget nogle meter hen ad vejen, mens bilen gassede op og forvandt. Betjenten slap dog uden alvorlige skader.

Efterfølgende blev den 18-årige anholdt, men i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk blev han løsladt. Afgørelsen blev kæret til Østre Landsret, der besluttede, at den unge mand skulle fængsles.

Siden da har han den unge mand været som sunket i jorden. Indtil tirsdag eftermiddag.

- En polititjenestemand, der har fri, genkender ham på gaden i Kalundborg og giver os besked, sagde vagtchef René Søe Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag aften til Ritzau.

Flere patruljevogne bliver sendt til Kalundborg, men den eftersøgte er igen væk. Efter en times tid støder en patrulje dog på ham.

- Han forsøger igen at stikke af, så en politihund bliver sendt af sted og får ham stoppet, fortalte vagtchefen.

Dermed var flugten slut for den 18-årige, som kan se frem til at tilbringe julen bag tremmer.

/ritzau/