Ung mand fængslet for tyveri af kirkesølv

En 22-årig mand er blevet varetægtsfængslet for tyveri af kirkesølv og gamle kirkebøger fra Hareskov Kirke i Værløse uden for København, skriver ekstrabladet.dk.

Ud over tyveriet fra kirken er den unge mand sigtet for tyveri og hæleri for omkring to millioner kroner af biler og materiel fra Høje Taastrup Kommunes driftsværksted.

Ifølge netavisen fandt politiet allerede den 5. februar blandt andet to stjålne Mercedeser, en varebil og en gaffeltruck til en samlet værdi af en million kroner ved den 22-åriges bopæl. Men politiet fik ved den lejlighed ikke fat i den mistænkte.

Tyveriet i Hareskov Kirke skete natten mellem den 19. og den 20. februar, hvor tyve sparkede et mandskabsrum op, hvor de fandt nøglen til kirken.

Fra et kontor bankede de et pengeskab med kirkesølvet løs af væggen og kørte væk med det på en trillebør. Fra mandskabsrummet fjernede de et andet pengeskab, som indholdt gamle kirkebøger.

Politiet har ifølge Hareskov Kirkes kirkeværge fundet en del af tyvekosterne.

- Politiet har fundet sølvkanden, kalken, som vi er glade for at få tilbage. Men vi mangler sølvbægrene, og kirkebøgerne er heller ikke fundet endnu, siger kirkeværge Hans Jensen Møller ekstrabladet.dk.

Ved et indbrud natten til fredag begik den 22-årige ifølge sigtelsen indbrud hos Høje Taastrup Kommune driftsværksted, hvor der blev stjålet biler, en traktor og dieselolie.

Grundlovsforhøret ved Retten i Glostrup, hvor den unge mand blev varetægtsfængslet i fire uger, foregik for lukkede døre, fordi politiet mener, at der er flere gerningsmænd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip