Ung muslim blev spyttet på og kaldt for terrorist af mand i bus: 'De andre passagerer lo af det'

20-årige Irqa Mohamed fik en ubehagelig køretur med den offentlige transport, da hun i søndags blev verbalt overfaldet og spyttet på i en bus i den engelske hovedstad London. 

Episoden udspillede sig i bydelen Islington, da den unge kvinde rejste sig fra sit sæde for at stige af bussen.

En mand så sig her vred på Irqa Mohamed og ikke mindst den hijab, som den unge universitetsstuderende brugte til at dække sit hår med.

- Han begyndte at gå amok. Han sagde, at folk som mig kom til landet og tog alle jobs, siger Irqa Mohamed til Evening Standard.

Hun kom i tvivl om, hvorvidt hun ville forlade den røde dobbeltdækker med livet i behold, og det verbale og racistiske overfald eskalerede yderligere, da manden begyndte at spytte på den chokerede kvinde.

På Twitter skrev Irqa Mohamed, at 'en hvid mand spyttede på mig i bussen, og han svinede mig til på grund af min hijab, mens folk smilede og grinte.'

Læs også: Racistiske Facebook-brugere får hængt deres kommentarer på reklameskilte nær deres hjem

Den unge kvinde - der bor i bydelen Finsbury Park i den nordlige del af London – har siden slettet det føromtalte tweet. Det skriver Daily Mail.

Irqa Mohamed forklarer, at ingen af de andre mennesker turde blande sig i episoden.

- Det er trist, at ingen greb ind. Bussen var fuld på dette tidspunkt, men man kunne fornemme, at ingen ønskede noget med at manden at gøre, siger Irqa Mohamed.

Der kom først ro på gemytterne i bussen, da en af Irqa Mohamed venner konfronterede den skrigende mand med sine udtalelser og handlinger. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip