Ung NHL-dansker pynter på statistikken med ny assist

Den 20-årige danske NHL-spiller Oliver Bjorkstrand må se langt efter slutspillet i verdens stærkeste ishockeyliga. Til gengæld kan han glæde sig over, at han fortsat gør god reklame for sig selv.

I sin NHL-kamp nummer 12 var han natten til lørdag med til at sørge for, at Columbus Blue Jackets vandt 4-1 på udebane over Buffalo Sabres i sæsonens næstsidste runde af grundspillet.

Fem minutter inde i tredje periode assisterede Bjorkstrand det mål, som holdkammeraten Brandon Saad satte i kassen til slutresultatet. Det var Bjorkstrands fjerde assist i NHL, hvor han også står noteret for fire mål.

Bjorkstrand har altså lavet otte point i 12 kampe, men det er usikkert, om det danske landshold får glæde af hans talent til VM.

Det er bebudet, at han efter grundspillet i NHL, der for Columbus' vedkommende afsluttes natten til søndag, ryger tilbage til på AHL-holdet Lake Erie Monsters. Hvis Lake Erie ryger tidligt ud af slutspillet - eller hvis Columbus ændrer planer - er Bjorkstrand VM-aktuel for Danmark.

Oliver Bjorkstrand, der søndag fylder 21 år, er søn af Herning-legenden Todd Bjorkstrand, der opnåede næsten 1200 point i sin tid som spiller i den danske liga.

/ritzau/

Dagens Gossip