Ung pige og syrienskriger isoleres fortsat i Kundbysag

Skrevet af admin

26/01/2016

Mest læste i dag

Retten i Holbæk forlænger isolationen af de to personer i den mørkelagte Kundby-sag. Pigen sigtes angiveligt for besiddelse af sprængstoffer og for at billige terror.

Begge isolationsfængsles til 9. februar. Det er samme dag, hvor fristen for deres varetægtsfængsling udløber.

Pressen var ikke til stede, da kendelsen mod pigen faldt, men da dommer Anette Rahr Codams afsagde sin kendelse mod den 24-årige mand, fik journalisterne lov til at komme ind i retslokalet.

Manden tog kendelsen med ophøjet ro, og inden han blev ført ud af en håndfuld politibetjente, sagde han mod pressen og tilhørerne, at "vi kommer til at arbejde meget mere sammen i fremtiden".

Før og under retsmødet var sikkerheden ved Retten i Holbæk i top.

Der var opstillet metaldetektorer for alle tilhørere, og flere af politiets sorte labradorer undersøgte hele retsbygningen af sikkerhedsmæssige årsager, samtidig med at flere civilklædte betjente trissede rundt på gangene.

Ifølge Ritzaus oplysninger er pigen sigtet for besiddelse af sprængstoffer. Andre medier erfarer, at hun desuden også mistænkes for at billige terror.

To dage efter pigen blev anholdt, blev den 24-årige syrienskriger kædet sammen med pigen. Manden røg ligesom pigen i isolation.

Det er højst usædvanligt for så unge arrestanter, der normalt bliver anbragt i såkaldt surrogat på sikrede institutioner.

Pigens forsvarer, advokat Nima Nabipour, har tidligere udtrykt kritik af, at hans unge klient skal sidde fængslet under så strenge forhold.

Han ærgrer sig dermed over, at isolationen nu forlænges.

- Jeg gjorde alt for at fremlægge de relevante oplysninger, som kunne gavne min klient. Jeg kan ikke komme nærmere ind på min klients nærmere forhold, men jeg mener, at det er uhensigtsmæssigt, at en så ung skal sidde i isolation, siger han.

I forbindelse med baggrunden for kendelsen mod pigen, sagde dommer Anette Rahr Codam, at hun er tryg ved forholdene ved isolationen for pigen, som anklager Peter Ahleson fremlagde.

- Hvad det er for nogle forhold, vil jeg ikke kommentere, lyder det fra anklageren.

/ritzau/