Ung svømmer sikrer Danmark endnu en medalje i Baku

27/06/2015

Den blot 15-årige Julie Kepp Jensen sikrede fredag Danmark en bronzemedalje i 50 meter fri ved European Games, og lørdag gentog hun kunststykket i 50 meter butterfly.

Den unge dansker kvalificerede sig til finalen i næstbedste tid efter russeren Polina Egorova, men i finalen var både Egorova og østrigske Caroline Pilhatsch hurtigere end Julie Kepp Jensen.

Danskeren svømmede finalen i imponerende 21,19 sekunder. Den østrigske sølvvinder var en hundreddel hurtigere end Julie Kepp Jensen, mens der var også blot en hundreddel ned til nummer fire.

Medaljen var den tredje for de danske svømmere i Baku.

Ud over de to bronzemedaljer til Jensen vandt 17-årige Tobias Bjerg torsdag bronze i 50 meter brystsvømning, og lørdag svømmede han finale på den dobbelte distance.

Det blev ikke til endnu en medalje for Tobias Bjerg, der blev nummer fire i finalen, men mon ikke han er fint tilfreds alligevel. Han slog endnu en gang den danske rekord på distancen med tiden 1.02,21 minut.

En imponerende tid, men der var halvandet sekund op til guldet, som blev vundet af russeren Anton Chupkov, og helt tæt på medalje var danskeren ikke. Der var faktisk et halvt sekund op til bronzemedaljen.

Ved European Games er det udelukkende juniorsvømmere, der kan stille op i svømmekonkurrencerne. Mesterskaberne tæller både som European Games og som junioreuropamesterskaber.

Lørdagens svømmemedalje øger den danske medaljehøst til i alt 11 medaljer i Baku.

Ud svømmemedaljerne har Rene Holten Poulsen vundet bronze i kajak, duoen Stine Nielsen/Steffen Olsen har taget sølv i skydning, mens Maja Jager gjorde det samme i bueskydning.

Herudover er Danmark sikret fem badmintonmedaljer, en bliver af bronze, de fire øvrige bliver af enten guld eller sølv.