For ung til at blive steriliseret: Mor til tre raser over lægernes afgørelse

Det er tilladt at blive omskåret, lade sig tatovere på ømfindige steder, hvor solen aldrig skinner, og tilladt at lægge sig under kniven for at få større eller mindre bryster eller andre kropsdele. Så hvorfor må man så ikke selv bestemme, om man vil have lade sig sterilisere, spørger den australske kvinde Holly Maitland.

Hun er rasende over, at flere læger har nægtet at udføre indgrebet, der vil gøre den 22-årige steril. Hun er for ung, lyder begrundelsen.

- Som I alle ved, er jeg pt 27 uger henne i min graviditet med mit tredje “præventionsbarn”. Folk har sagt til mig, at jeg nok bare lod være med at bruge prævention, og at jeg ville have tre børn på tre år. Det er IKKE sandt. Den 14. juli blev jeg nægtet at få lukket mine æggeledere, og Jon er ligeledes blevet nægtet en vasektomi på grund af min alder, skriver Holly Maitland oprevet på sin facebookvæg.

Hun har derfor startet en underskriftindsamling, der på to dage har fået over 4.000 underskrifter med det formål at gøre det muligt for kvinder til enhver tid at bestemme over deres egen krop i sundhedsmæssige sammenhænge.

Læs også: Forskere advarer kvinder om sundhedsfare ved brug af populær metode til sterilisering

- Hvorfor skulle VI ikke have ret til at træffe beslutninger som denne selv?! Hvorfor skal vores helbred og medicinske valg lægges i hænderne på folk, vi ikke kender?, uddyber hun.

Hun har sendt et brev til landets premiereminister samt sundhedsminister i håbet om at få ændret på forholdene.

Efterfølgende har sundhedspersonale taget hendes sag op til genovervejning, men der er endnu ikke sket ændringer.

Uanset udfaldet af hendes sag, håber Holly Maitland dog, at opmærksomheden kan bruges til at ændre forholdene for andre par og kvinder fremover.

Er du enig med hende i, at kvinder (og mænd) altid skal have ret til at træffe valg, der påvirker deres egen krop – så som en sterilisation?

Læs også: Hun strejker fra sex - indtil hendes mand lader sig sterilisere

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip