Ung Vuelta-vinder: Den bedste dag i min karriere

Den 21-årige australier Caleb Ewan stjal overskrifterne for næsen af flere af de stærkeste sprintere i Vuelta a Espana, da han vandt 5. etape efter en massespurt.

Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) og John Degenkolb var regnet som de helt store favoritter på etapen, men Caleb Ewan afviste dem begge på de sidste meter.

- Dette er med længder den bedste dag i min karriere. At slå nogle af verdens topsprintere og i særdeleshed Sagan og Degenkolb betyder meget for mig, siger Caleb Ewan.

Peter Sagan kom ind på en tredjeplads efter etapesejren mandag og andenpladsen tirsdag.

- Jeg var i en god position, men jeg betalte prisen for etapen i går, der var meget hård og ikke helt passede til mig. Den tog meget energi, siger slovakken i en pressemeddelelse fra Tinkoff-Saxo.

Afslutningen på 5. etape resulterede i en ny ejermand til førertrøjen. Hollænderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) klemte sig lige netop forbi colombianeren Esteban Chaves (Orica Greenedge) i den samlede stilling.

- Det figurerede ikke lige i mine planer for dagen, men det er en dejlig overraskelse. Nu når jeg har førertrøjen, vil jeg forsøge at forsvare den så længe som muligt, siger Tom Dumoulin.

Han fører med blot et sekund ned til Esteban Chaves.

/ritzau/

Dagens Gossip