Ungarn kræver nyt grænsehegn ved Grækenland

Skrevet af admin

22/01/2016

Mest læste i dag

Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, siger til Reuters, at det er nødvendigt at bygge grænsehegn på Grækenlands grænser til Makedonien og Bulgarien for at få dæmmet op for indstrømningen af migranter og flygtninge til EU.

- Hvis vi ikke kan sikre EU's ydre grænser - uanset hvor dyrt eller krævende det er - så vil vi selv ødelægge Schengen-samarbejdet om åbne, indre grænser i Europa, siger Orbán, som fremsatte udtalelsen under et besøg i Slovenien fredag.

Orbán, som har vundet solid folkelig støtte i Ungarn for sin hårde linje over for migranter og flygtninge, siger, at Ungarn vil afvise alle migranter og flygtninge på nær dem, som søger politisk asyl i landet.

Viktor Orbán har tidligere sagt, at en øget indsats er nødvendig ved den nordlige græske grænse, da en aftale med Tyrkiet ikke er nok til at stoppe de mange flygtninge i deres videre færd nordpå.

I oktober tilbød EU Tyrkiet tre milliarder euro, svarende til knap 22,5 milliarder kroner, hvis tyrkerne hjælper med at bremse Europas største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig.

Ungarn har opført hegn langs landets 175 kilometer lange grænse til Serbien.

Orbán er en af de vigtigste allierede for Polens omstridte højrefløjsregering, som EU-Kommissionen vil underkaste kontrol for at afgøre, om den lever op til alle demokratiske standarder.

Sloveniens regeringschef, Miro Cerar, siger, at EU må finde frem til en fælles løsning på flygtningekrisen inden for de næste uger.

- Vi kan ikke udsætte det til foråret. Vi må have en fælles løsning inden for de kommende uger. Hvis det ikke sker, så kan vente at se konflikter opstå mellem medlemslandene, siger Cerar, som holdt en fælles pressekonference med Orbán i Slovenien fredag.

/ritzau/Reuters