Ungarn overvejer at oprette korridor for flygtninge

Ungarn vil overveje at oprette en "korridor" gennem landet, så tusindvis af flygtninge og migranter igen kan tage videre til Østrig og Tyskland.

Det siger premierminister Viktor Orbáns stabschef.

Passagen til Østrig og Tyskland vil blive oprettet, hvis de to lande ønsker det og tager fuldt ansvar for de mennesker, der ankommer, siger stabschefen, Janos Lazar.

Han tilføjer, at regeringens primære mål er at beskytte Ungarns nationale grænser og EU's ydre grænser.

De grænsehegn med pigtråd, som Ungarn de seneste uger har bygget langs grænsen til Serbien og Kroatien, tjener dette formål, mener Lazar.

- Hvis Tyskland og Østrig ønsker det og vil tage ansvar for det sammen med andre EU-medlemmer, vil den ungarske regering overveje muligheden af at oprette betingelser for, at migranter, der ankommer fra Kroatien til den ungarske grænse, kan tage videre under regulerede forhold, siger stabschefen.

Han understreger dog, at det ikke må udgøre en "sikkerhedsrisiko" for Ungarn.

Viktor Orbán mødes torsdag aften med sit sikkerhedskabinet, og fredag er han på besøg i Østrig for at drøfte flygtningesituationen med nabolandet.

Da flygtningestrømmene for nogle uger siden for alvor begyndte at lægge stort pres på Ungarn, åbnede Østrig og Tyskland op for, at tusinder kunne rejse videre til de to lande.

På trods af, at Ungarn siden har bygget grænsehegn og indført andre tiltag for at holde flygtninge og migranter ude, er der ikke tegn på, at flygtningestrømmen aftager.

Ungarn registrerede onsdag rekordmange flygtninge og migranter, der passerede ind over landets grænse. I alt rejste 10.046 mennesker ind i landet, hvilket er den hidtidige rekord for en enkelt dag.

Ungarn, der ligger på den rute mange flygtninge og indvandrere bruger for at komme videre nordpå, har indtil videre registreret flere end 240.000 flygtninge og migranter i år.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip