Ungarns Olympiske Komité modtager terrortrusler før OL

De olympiske komitéer i både Ungarn og Slovenien har modtaget et brev, der indeholder en terrortrussel forud for de olympiske vinterlege i Sotji.

Det oplyser de til nyhedsbureauet Reuters.

Generalsekretæren for Ungarns Olympiske Komité (MOB), Bence Szabo, forklarer, at truslen er blevet fremsendt per e-mail.

- Det er desværre sandt. Vi modtog et brev skrevet på russisk og engelsk i MOB's mailbox, hvor den ungarske delegation bliver truet med terrorangreb. De skrev også, at vi hellere skulle blive hjemme, siger Bence Szabo ifølge nyhedsbureauet Reuters.

MOB slår fast, at truslen bliver taget alvorligt, og at de russiske OL-arrangører og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) er blevet underrettet.

En talsmand for Sloveniens Olympiske Komité oplyser, at også slovenerne har modtaget en skriftlig terrortrussel. Den er nu videregivet til politiet.

I det hele taget er der stor fokus på sikkerheden to en halv uge før åbningen af vinter-OL.

Onsdag oplyser BBC, at de russiske myndigheder jager en kvinde, der formodes at være i gang med at planlægge et selvmordsangreb i forbindelse med legene.

Kvinden, der menes at være enke efter en militant islamist, skal være kommet til Sotji tidligere i denne måned trods et enormt sikkerhedsopbud i OL-byen ved Sortehavet.

Den 23-årige Rusanna Ibragimova fra Dagestan i Nordkaukasus er på plakater udpeget som en af mindst tre potentielle kvindelige selvmordsbombere i regionen. Efterlysningsplakaterne er hængt op af de russiske myndigheder.

Over 30.000 politifolk og soldater er sat ind for at sikre vinter-OL.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip