Ungarns politi bruger peberspray mod migranter

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

Politi bruger peberspray mod en stor gruppe migranter for at forhindre dem i at bryde gennem afspærringer ved Roszke på Ungarns grænse til Serbien, siger øjenvidner til Reuters.

Migranterne, der blev eskorteret af politiet til en transitlejr, begyndte at gå mod trafikken i retning af Ungarns hovedstad, da de nåede frem til en motorvej. Politiet var ude af stand til at stoppe dem, og det kom til håndgemæng mellem politifolk og nogle af migranterne.

Over 20.000 migranter kom i weekenden til Tyskland fra Ungarn. Fredag og lørdag satte de ungarske myndigheder busser ind for at køre tusindvis af migranter til Østrigs grænse.

Den ungarske udenrigsminister, Peter Szijjarto, siger at der var tale om en "engangs-gestus".

Szijjarto siger til den østrigske avis Der Standard, at Ungarn har talt 167.000 illegale indvandrere i år indtil nu. 150.000 har søgt om asyl.

16.000 kom til Østrig mandag. De var næsten alle på vej til Tyskland.

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, siger, at diskussionen om flygtningepolitikken i EU ikke giver nogen mening, før der er styr på situationen ved grænserne.

- Så længe Europa ikke kan beskytte sine ydre grænser, giver det ingen mening at diskutere skæbnen for dem, som kommer ind, siger Orban.

Europa bør sende økonomisk støtte til Tyrkiet og andre lande, som oplever et stort pres med flygtninge og migranter, lyder meldingen samtidig fra Orban.

- Det ville give meget mere mening, hvis EU grundlagde en fond, hvorfra lande, som er vigtige for os som eksempelvis Tyrkiet, kan hente støtte til at håndtere problemet med flygtninge, siger Viktor Orbán.

Flere af den kontroversielle premierministers politiske udmeldinger har de seneste år vakt bekymring hos mange af de øvrige EU-ledere.

/ritzau/Reuters