Ungarsk debutant minimerer norsk EM-chance

12/11/2015

Norge får svært ved at kvalificere sig til sin første fodboldslutrunde siden EM i 2000.

Torsdag aften tabte Norge den første af to playoffkampe mod Ungarn, hvor den samlede vinder er klar til EM i Frankrig næste sommer.

På hjemmebane gik Norge på banen for at få et godt udgangspunkt inden returkampen, men det var i stedet Ungarn, der spillede sig tæt på EM i Frankrig med en sejr på 1-0.

En 21-årig debutant i skikkelse af Laslo Kleinheisler blev den store helt, da han i sin debut scorede sejrsmålet i første halvleg.

Hjemme i Oslo startede Norge aggressivt og jagtede et tidligt mål. I løbet af de første fem minutter havde Norge to gode scoringsmuligheder.

Efter et fremragende gennemspillet angreb burde Per Ciljan Skjelbred have scoret, men den ungarske keeper, Gabor Kiraly, afværgede med en refleksredning.

Ti minutters intenst norsk pres blev dog dæmpet af et godt forsøg fra udeholdet, der lige mindede Norge om, at der også skulle tænkes defensivt.

Ungarn fik bedre fat, var godt organiseret, og pludselig chokerede udeholdet hjemmepublikummet.

Debutanten Laslo Kleinheisler havde allerede haft et kvalificeret forsøg, da han efter 26 minutter hamrede et skud af sted fra en spids vinkel i straffesparksfeltet.

I målet lignede det alligevel en smal sag for Ørjan Håskjold Nyland at redde, men Nyland blev fanget på det forkerte ben og måtte se bolden gå i nettet til 0-1.

Derfra blev det en kamp, hvor Norge havde bolden mest, mens Ungarn koncentrerede sig mest om at forsvare.

Norge savnede kreativiteten, og derfor var det småt med åbne chancer for udligning. Også i begyndelsen af anden halvleg, da Norge indledte med et godt pres.

Ungarn forsvarede sig klogt, stod godt organiseret og holdt derved Norge fra fadet.

Først i de sidste minutter fik Norge presset Ungarn i bund og havde store chancer. Tættest på var Paal Andre Helland, da han i det 88. minut headede bolden på overliggeren, efter Gabor Kiraly endnu en gang havde reddet et norsk forsøg.

Kiraly havde en stor del af æren for, at Ungarn har et fremragende udgangspunkt inden returkampen på hjemmebane på søndag.