Unge aflivede signalkrebse og flåede kaniner

I løbet af 24 timer mellem den 1. og 2. juni blev 10 østjyske teenagere kastet ud i at skulle flå en kanin til aftensmad, aflive signalkrebs til frokost, svømme på åbent vand i Silkeborg-søerne og overnatte i hængekøjer i naturen omkring Aqua Akvarium og Ferskvandscenter.

Alt sammen for at teste hvilket par, der havde, hvad der skulle til for at blive Wildlife Reporter for WWF. For alt imens parrene skulle igennem de fysisk og psykisk udfordrende aktiviteter, skulle de også vise deres evne til at forstå og formidle en naturfaglig problemstilling.

Ingen kære mor

Og testet blev de. For til at starte med fik én fra hvert østjysk finalistpar til opgave at skulle dykke ned i en af Aqua’s akvarier og hente nøgler til at befri sin makker, der sad fastspændt i et bassin fyldt med levende signalkrebs.

Efter at opgaven var løst blev alle fem par stillet overfor at skulle aflive signalkrebsene med knive, som de hentede inde i slangeanlægget. Da der ikke var andet på menuen, kom frokosten til at være signal-krebs med skvalderkål.

En kold fornøjelse

Dagens næste aktiviteter stod på både at skulle svømme over en sø for at etablere en lejr i det fri og flå en kanin med hud og hår til aftensmad.

Efter at have overnattet under åben himmel i hængekøjer og indtaget aftenens menu blev de fem par om morgenen bedt om at præsentere deres erfaringer fra gårsdagens udfordringer til en audition foran et dommerpanel.

Kompasset peger på Malta

Efter de intensive 24 timer viste 14-årige Cecilie Kjær og 14-årige Anna Bang Haaning, der til daglig går på fra Virring Skole i Skanderborg både deres vilje, lyst og ikke mindst evne til at blive Wildlife Reporters for WWF Verdensnaturfonden og er nu klar til at tage til Malta i slut juni.

Dagens Gossip