Unge afviser at arbejde med svin

Unge nordjyder gider ikke at arbejde med svin. På de danske landbrugsskoler vælger eleverne uddannelser med svin fra. Det betyder, at der i fremtiden vil komme til at mangle folk til at lede de danske svinebedrifter.

Det fortæller DR Nordjylland.

Lige nu har Nordjyllands Landbrugsskole kun to elever på produktionslederuddannelsen med speciale i svin - og det kan have alvorlige konsekvenser, mener forstander Niels Quist.

- Der vil i fremtiden blive mangel på dygtige ledere og på ejere i dansk landbrug, hvis vi ikke gør få fat i nogle flere unge, siger han.

Niels Quist bakkes op af formanden for Landsudvalget for Svin, Lindhardt B. Nielsen der mener, at hverken skolerne eller svinebranchen har været gode nok til at lokke de unge til at tage en produktionslederuddannelse med speciale i svin.

- Alle erhvervsretninger kæmper jo for at få elever. Vi har ikke været gode nok til at samarbejde med landbrugsskolerne, siger Lindhardt B. Nielsen til DR Nordjylland.

Svinebranchen og landbrugsskolerne er nu gået sammen for at finde ud af, hvad der skal gøres for at få fat i de unge.

Og det er et stort antal af unge, som svinebranchen og landbrugsskolerne skal lokke til, for at imødekomme fremtidens behov for produktionsledere med speciale i svin, vurderer forstander på Nordjyllands Landsbrugsskole Niels Quist.

- På landsplan skal vi nok have tredoblet antallet af elever på uddannelsen, hvis vi skal have nok produktionsledere i fremtiden, siger han.

Dagens Gossip