Unge arkitektspirer besøgte Fredericia

Syv arkitektstuderende var torsdag den 20. februar på besøg i Fredericia for se på mulige studieprojekter. Arkitektspirerne er 8. og 9. semesterstuderende fra Studio Transformation of Architectural Heritage på Arkitektskolen Aarhus og skal i løbet af foråret lave et større studieprojekt som led i deres arkitektuddannelse, som tager fem år.

Det er Fredericia Kommunes egne arkitekter, der har kontaktet Arkitektskolen om et muligt samarbejde, som falder på et godt tidspunkt.

- Vi er lige nu i gang med at udarbejde en ny lokalplan, som skal erstatte den gældende Lokalplan nr. 164 for Facader og Skilte i Fredericia Bymidte. De studerende fra arkitektskolen kan bidrage med nye perspektiver og konstruktive diskussioner om udvikling og bevaring af byens arkitektoniske kulturarv, siger Irene Jensen, der er arkitekt i Fredericia Kommune.

Studieprojekterne skal tage udgangspunkt i Fredericias bygninger og byrum og mødet mellem nyt og gammelt.

- Studiet skal udvikle de studerendes kompetencer og evner til at forstå fortiden, agere i nutiden og skabe fysiske rammer for fremtiden. Fredericia har flere historiske spor og spændende muligheder for at bringe de tre aspekter i spil i opgaveløsningen, siger underviser på instituttet Maj Bjerre Dalsgaard, der også var med i Fredericia.

De studerende skal blandt andet komme med bud på infillløsninger, som er opførelsen af en ny bygning mellem eksisterende i en facaderække og transformation, som går ud på at omdanne den eksisterende bygning til en ny funktion.

De studerende besøgte eksempelvis den tidligere Voss fabrik, Honorés gaard i Kongensgade, og det gamle Hotel Kronprins Frederik i Gothersgade, som Skt. Knuds skole har købt med henblik på at udvide den eksisterende skole. Bygningen gennemgår lige nu en stor og gennemgribende istandsættelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip