Unge Duelund lægger læringsproces på hylden mod Brugge

En række skader på FC Midtjyllands midtbane i denne sæson har givet det 18-årige talent Mikkel Duelund chancen for at få en del spilletid.

Den har han grebet, og han er startet inde i de fleste af holdets kampe siden oktober. I Alka Superligaen har det resulteret i tre mål og tre assist i de seneste syv kampe, hvor han har fået chancen.

Ligesom andre unge spillere tager Mikkel Duelund også forkerte beslutninger på banen som en del af en læringsproces, men mod Club Brugge er der ikke plads til den slags, hvis han får chancen.

- Det er rigtig lærerigt for mig lige nu. Men nu er det ikke læringsprocessen, der er vigtig. Lige nu skal vi bare ud og vinde over Club Brugge, siger midtbanespilleren.

Derfor ved han også godt, at han skal tage al sin modenhed med på banen, hvis han får chancen mod det belgiske hold, som FCM slog 3-1 på udebane. Ellers kan det blive kostbart.

- Man kan stadig godt se på nogle af de valg, jeg træffer, at jeg ikke er så gammel endnu. Det er jeg godt bevidst om, lyder det fra Duelund.

Når torsdagens kamp mod Club Brugge har sendt FCM enten videre til 1/16-finalerne i Europa League eller ud i det europæiske mørke, venter en god lang vinterpause, hvor Mikkel Duelund igen skal bygge på sin udvikling.

Det gør han blandt andet ved at suge til sig fra nogle af holdets rutinerede midtbaneprofiler.

- Jeg kigger på nogle af de spillere, der er længere fremme end mig som for eksempel Jakob Poulsen og Petter Andersson, når han spiller.

- De er lidt oppe i årene, men gør det rigtig godt og har en masse erfaring. Det kan jeg lære rigtig meget af. De er meget kloge, og det er derhen, jeg også gerne vil bevæge mig, slutter den unge FCM-spiller.

I denne sæson har han hidtil spillet 14 kampe for FCM - de 11 af dem har været i Superligaen.

I Europa League er det blevet til en enkelt optræden, da han fik 73 minutter på banen i 1-4-nederlaget hjemme mod Napoli i oktober.

/ritzau/

Dagens Gossip