Unge dyster om Danmarksmesterskabet i teater

Den kommende weekend dyster 80 håbefulde unge mellem 15 og 25 år om at blive udnævnt som Danmarks største teatertalenter. Søndag aften - efter tre dages intensiv konkurrence - kåres vinderne af Mungo Parks TeaterBattle 2012.

Fredag den 19. til søndag den 21. oktober indtager 25 teatergrupper Mungo Parks scene i Allerød og opfører de ti minutters teater, som skal imponere dommerne med deres teatertaltent. Der er deltagere fra både Sjælland, Fyn og Jylland.

Hovedpræmien på 25.000 kroner går til ”Bedste forestilling”, derudover kåres "Bedste komik”, ”Bedste æstetik”, ”Bedste koncept”, ”Bedste teknik og timing” og ”Bedste skuespillerpræstationer”. Juryen består af Mungo Parks direktør Martin Lyngbo, Politikens teaterredaktør og teateranmelder Monna Dithmer og skuespiller Kirsten Lehfeldt.

Mungo Park TeaterBattle er den eneste konkurrence af sin slags og blev første gang afholdt i 2009. 

TeaterBattle er finansieret af Køge, Allerød og Gladsaxe Kommune gennem den regionale kulturaftale Kulturmetropol Øresund, og vil på skift vil blive afholdt i de tre kommuner til og med 2014. Hovedpræmien på de 25.000 kroner er sponsoreret af Tuborgfondet. Op til selve konkurrencen har der været afholdt fire workshops, hvor professionelle fra teaterbranchen har lært fra sig til unge talenter.

Foto: Mungo Park.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip