To unge fængslet for gaderøverier i Odense

To unge mænd er tirsdag i et grundlovsforhør ved Retten i Odense blevet fængslet i fire uger, sigtet for tre gaderøverier mandag aften.

De to - en dreng på 15 år og en ung mand på 18 år - blev anholdt med flere tyvekoster på sig i Kongens Have i Odense.

Det første røveri gik ud over en 24-årig mand i Vindegade, der blev truet med vold og frarøvet en HTC smartphone og 50 kroner.

Blot fem minutter senere - klokken 20.40 - blev en anden 24-årig mand truet med vold og måtte aflevere sin iPhone4S på Fisketorvet.

Samme procedure blev brugt på Gråbrødre Plads mod en 17-årig dreng, der blev frarøvet sin iPhone og et mindre pengebeløb.

Ifølge fyens.dk har begge de fængslede tilknytning til Småskolen ved Nakkebølle Fjord, en institution for utilpassede unge. De var på vej tilbage til skolen efter en tur til København, da de blev snuppet af politiet med tyvekosterne på sig.

I grundlovsforhøret nægtede den 18-årige at have deltaget aktivt i røverierne, mens den 15-årig erkendte alle tre røverier.

- Jeg havde snakket med skolen. De ville ikke have, at jeg kom tilbage. Jeg havde ikke spist hele dagen og havde ikke nogen penge. Hvad skulle gøre, forklarede den 15-årige ifølge fyens.dk.

/ritzau/

Dagens Gossip