Unge hospitalslæger efterlyser mere tid til patienterne

Skrevet af admin

11/03/2014

Dagens topnyheder

Der skal løbes så stærkt på hospitalsgangene, at det er svært for de unge læger at følge med.

Det mener lægerne selv. Faktisk føler hospitalslægerne sig så pressede, at det går ud over kontakten til patienterne, skriver Politiken tirsdag.

Avisen henviser til en undersøgelse blandt 2832 medlemmer af foreningen Yngre Læger, der organiserer alle læger, der ikke er overlæger.

Her svarer ni ud af 10 yngre læger, at de er helt eller delvis enige i, at "for meget fokus på produktivitet på sygehusene går ud over patientkontakten".

- Den voldsomt øgede produktivitet gennem de seneste 10-15 år har medført, at de yngre læger, der oftest ser patienterne, nu har en opfattelse af, at den kvalitet, de yder over for patienten, ikke er tilstrækkelig, siger Camilla Rathcke, der formand for Yngre Læger, til avisen.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) kalder det grundlæggende "positivt", at produktiviteten på sygehusene er steget. Han peger dog på et forbehold.

- Det må ikke ske på bekostning af kvaliteten.

- Produktivitet og kvalitet skal gå hånd i hånd. Det handler derfor om, at sygehusene holder kursen, så vi også de kommende år bruger ressourcerne effektivt, samtidig med at vi sikrer, at behandlingskvaliteten er i top", skriver han i en mail til Politiken.

Det er Danske Regioner, der driver hospitalerne, og her medgiver man, at fokus i årevis har været på produktivitet.

/ritzau/