Unge iværksættere skal have SU

Unge, der er villige til at starte egen virksomhed, skal have adgang til SU, mens de begynder.

Regeringen arbejder på at kunne tilbyde seks måneders SU til de unge, der har mod på at blive selvstændige umiddelbart efter deres studie, skriver Politiken.

Og idéen bliver vel modtaget, viser en undersøgelse, som a-kassen ASE har lavet blandt 1.900 danskere. Over halvdelen af de adspurgte mener, det er en god idé, mens hver fjerde er imod idéen.

Regeringen håber, at tilbuddet kan give de unge større lyst til at gøre deres studie hurtigere færdigt. Samtidig skal mere iværksætteri bidrage positivt til væksten i Danmark.

- Det er afgørende at skabe platforme, hvor det private erhvervsliv og forskningsverdenen kan mødes, siger innovationsordfører Trine Bramsen (S) til avisen.

Ifølge tidligere undersøgelser har mange unge lysten til at blive iværksættere, men de bliver skræmt af den økonomiske risiko.

Iværksætter-støtten skal målrettes de unge, der har en virkelig god idé, understreger Trine Bramsen. Desuden skal man have gennemført sit studie på normeret tid, og så skal der være løbende opfølgning af praktikere og vejledere.

- Det er et incitament for ikke at gå på dagpenge, når man er færdig med uddannelsen, og i stedet gå på iværksætter-SU eller forlænge sit studie med et halvt års iværksætterpraktik, siger innovationsordføreren.

Forslaget om iværksætter-SU kom fra de selvstændiges a-kasse ASE, og de er glade for den positive modtagelse.

- Det ser ud til, at der er potentiale i forslaget. Nu skal vi bare have alle politikerne med, siger pressechef i ASE, Thomas Telving.

Dagens Gossip