Unge kastede med sten mod politi og brændvæsen

Uroen begyndte klokken 17.41 lørdag, hvor en bil blev set i forbindelse med et villaindbrud. Bilen blev senere fundet ved Askerød-bebyggelsen, men da politiet ankom til stedet for at hente bilen og sikre eventuelt bevismateriale fra villaindbruddet, blev patruljen angrebet med stenkast.

»Der blev knust en rude i en patruljevogn. Vi havde ingen konfrontation med dem. De dukkede bare op fra hushjørnerne, kastede med sten og stak af. Jeg vil skyde på, at det er en spontan reaktion snarere end gadekampe,« siger Ole Kristensen, der er politiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi, til bt.dk.

Dansk Autohjælp kom og hentede bilen, der nu vil blive undersøgt for teknisk bevismateriale.

Klokken 21.15 var den gal igen, da der blev kastet sten mod en bus. Ingen kom til skade, men tre sideruder blev smadret.

Senere på aftenen, klokken 22.42, blev to biler sat i brand på Godsvej - ligeledes ved Askerød-bebyggelsen. Også denne gang blev politiets patruljevogne mødt med stenkast, og da brandvæsenet ankom, knuste stenkasterne en siderude på et af slukningskøretøjerne. Det lykkes dog at få de brændende biler slukket og fjernet.

Klokken 23.45 gik det igen ud over en bus, der kørte igennem området ad Godsvej. Ifølge BT stod en person angiveligt og svingede med en stige, hvorved bussens sidespejl blev ramt og faldt af.

Optøjerne fortsatte klokken 03.36 natten til søndag med stenkast mod endnu en bus. Her blev en siderude knust, så en kvinde fik glassplinter i munden og måtte transporteres til behandling på sygehuset.

»(...) Vi tror, det er et enkeltstående tilfælde, der udspringer af kedsomhed og godt vejr. Lunterne er lidt kortere, når det er godt vejr. Situationen er ikke sådan, at vi ikke kan færdes i Askerød. Selvfølgelig kan vi det,« understreger politiinspektør Ole Kristensen over for bt.dk.

Han anerkender, at aftenens hændelser er usædvanlige, men fastslår:

»Det er ikke udtryk for en kontinuerlig konflikt mellem politi og beboere. Vi har et fantastisk godt samarbejde med Greve Kommune og Greve Nord-projektet, gademedarbejdere og områdebetjente. De er selvfølgelig underrettet og er i gang med at finde ud af, hvad der sker. Vi bilder os ind, at vi har styr på det.«

Ingen er endnu anholdt for hærværket, og politiinspektøren ønsker ikke at uddybe, hvor langt man er med efterforskningen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip