Unge konservative vil helt fjerne udviklingsbistand

»Udviklingsbistand bør ikke være en statslig opgave. Vi bør derfor afskaffe den hurtigst muligt for i stedet at overlade ansvaret til den enkelte borger. Jeg kan simpelthen ikke forstå ræsonnementet bag, at staten skulle være bedre til at bruge borgernes penge end borgeren selv,« siger KU-landsformand Kristoffer Beck i en pressemeddelelse.

Han mener, det må være op til den enkelte dansker at afgøre, hvad og i hvilket omfang vedkommende ønsker at støtte.

»Med det nuværende system deponerer man blot sit sociale ansvar i en skattebillet i stedet for aktivt at tage ansvar for at hjælpe udviklingslandene,« siger han og påpeger, at KU-forslaget hænger sammen med en lettelse af personskatten.

KU mener, at øget frihandel er vejen frem, når man vil hjælpe u-landene.

»I stedet for at opdrage u-landene til, at de for at kunne bygge en vej eller en brønd, skal bruge penge og planer fra rige vesterlændinge, bør vi i stedet hjælpe dem ind på vores markeder, hvor de kan få afsat deres varer og på den måde tjene penge til selv at kunne starte projekter,« siger Kristoffer Beck og tilføjer:

»Med frihandel giver vi u-landene mulighed for at skabe varig vækst i stedet for at fastholde dem på passiv forsørgelse, som vi gør i dag«.

Danmark giver i år cirka 16 milliarder kroner i støtte til verdens fattigste lande.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip