Unge Kriegbaum hamrede sølv hjem ved VM i cykling

Danske Mathias Kriegbaum leverede tirsdag middag en stor præstation ved VM i cykling.

I juniorernes enkeltstart - der er for ryttere under 19 år - havde danskeren bedste tid i mål, indtil belgieren Igor Decraene kom ind som en af de sidste ryttere. Dér stod det klart, at danskeren desværre manglede sølle otte sekunder i at nå guldet.

Men en VM-sølvmedalje til Martin Kriegbaum er absolut værd at tage med, især når man tager i betragtning, at håbet på forhånd fra den danske lejr var en top fem-placering.

Dermed er VM i cykling startet fantastisk for Danmark, der allerede på andendagen har nået målet om to medaljer, efter Lasse Norman Hansen mandag sikrede sig bronze i U23-rytternes enkeltstart.

Sportschef i Danmarks Cykle Union Lars Bonde er da også vildt begejstret over de første to dage ved VM:

- Det er fedt at vinde og nå det, man går efter, og det er især fedt, når man ved, at potentialet er der, at man så ser det blive forløst. Med Mathias Kriegbaum så vi allerede sidste år, at han kan være med, da han ved VM blev nummer fire som en af de unge ryttere i kategorien, forklarer Lars Bonde, der dog havde været lidt spændt på, hvordan Kriegbaum ville levere.

- Egentlig har hans sæson været lidt under, hvad han lavede sidste år, men han har trænet rigtig godt op til det, forklarer Bonde.

Og sporschefen forventer da også, at det er i rollen som temporytter, det danske cykelpublikum kan forvente at få de store oplevelser med Kriegbaum i fremtiden:

- Det er her, han har sin helt, helt særlige kompetence. Og så er det også værd at bemærke, at han jo er en fremragende banerytter, og at han på banen er verdensmester i parløb, og derfor ser jeg også, at han i fremtiden bliver en del af vores landsholdsarbejde på banen, slår Bonde fast.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip