Unge læger lover: Vi nægter konfliktjob

- Det står helt klart, at ingen yngre læger har tænkt sig at overtage et afleveret ydernummer.

Så klar er støtten fra de unge almene medicinere til de praktiserende læger på randen af en mulig konflikt.

Som næste generation i landets almene lægepraksisser er opbakningen fra dem derfor vigtig på tirsdagens stormøde i Odense med 8000 praktiserende læger og deres personale fra hele landet.

- Vi er som kommende praktiserende læger på vej mod et system uden indflydelse. Men det vil vi ikke være med til. Vi ønsker et system baseret på dialog og tillid, siger Christian Vøhtz, formand for Forum for Yngre Almen Medicinere, til forsamlingens larmende klapsalver.

- Almen praksis er nu truet. Mange af mine unge kolleger er ved at miste troen på deres egen fremtid.

- Kun 31 procent af os tør købe os ind i praksis, som det er nu. Før var det 93 procent. I har valgt at kæmpe og sætte foden ned for den model, der tjener patienterne bedst, siger han.

- Vi ved godt, at I ikke kun kæmper for jer selv, men også de yngre almene medicinere, der de kommende år skal ud i praksis.

- Vi vil støtte jer, så godt vi kan, runger løftet gennem den fyldte sal.

Og det er vand på lægernes mølle med risiko for en snarlig konflikt.

Christian Vøhtz lover også, at de yngre læger gerne vil være med til at arbejde for, at der bliver praktiserende læger til alle også i Udkantsdanmark.

- Men det bliver nødt til at være et ligeværdigt samarbejde på basis af den model, der har vist sit værd gennem mere end 30 år, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip