Unge liberale vil helt fjerne dagpengene

Det er ikke nok at justere dagpengesystemet - det skal fuldstændig afskaffes. Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliances Ungdom, der samtidig kalder Liberal Alliance for »uambitiøst«, fordi partiet ikke arbejder for en total afskaffelse af dagpengene.

»Vi mener, at dagpengesystemet skal afskaffes til fordel for en 100 procent privat arbejdsløshedsforsikring. Staten skal derfor kun finansiere en kontanthjælp til de arbejdsløse,« siger Rasmus Brygger, landsformand for Liberal Alliances Ungdom.

Tidligere mandag roste Liberal Alliance det svenske dagpengesystem. I Sverige kan man maksimalt få dagpenge i halvandet år og endnu kortere, hvis man ikke har mindreårige børn.

Til gengæld tager det markant mindre tid end i Danmark at genoptjene retten til dagpenge, ligesom man ikke behøver at være medlem af en a-kasse for at være berettiget til støtte.

»Hvis man indretter det danske dagpengesystem som i Sverige, vil det være et meget stort bidrag til at øge vores velstand,« siger arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA) og uddyber:

»Sverige er gået meget ambitiøst til værks og har lavet meget markante reformer af førtidspension, kontanthjælp og dagpenge.«

Rasmus Brygger er ikke imponeret af det svenske system, og han opfordrer Joachim B. Olsen og resten af Liberal Alliance til at skrue op for ambitionsniveauet og arbejde for en fuldstændig afskaffelse af dagpengene.

»Hele ideen med en arbejdsløshedsforsikring, der skal sikre folk, når de bliver ledige, forsvinder jo helt, når det ikke kun er forsikringstagerne, men også skatteyderne, der skal betale en god portion af dagpengene. Mens der er fornuft i at have en offentlig kontanthjælp, der hjælper dem, der mister arbejde, så kan det simpelthen ikke være statens ansvar at betale dagpenge,« siger Rasmus Brygger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip