Unge mener selv de begår mindre kriminalitet

Og det er der altså færre og færre, der svarer ja til, viser undersøgelsens resultater. I dag er det således godt hver fjerde af de unge, der ifølge dem selv har begået kriminalitet. I 2006 var det flere end hver tredje, og det svarer til et fald på 25 procent.

»Det kan hænge sammen med, at færre af de unge i dag har en risikoadfærd i forhold til kriminalitet. Vi kan se, at unge sjældnere anvender stoffer, for i dag er det blot syv procent af de unge, der har prøvet at ryge hash mod 12 procent i 2006. Samtidig viser andre undersøgelser en generel reduktion i de unges brug af rusmidler,« siger rapportens forfatter, Maria Libak Pedersen fra Justitsministeriets Forskningskontor, i en pressemeddelelse.

Resultaterne bekræftes desuden af oplysninger om den registrerede kriminalitet, da der fra 2006 til 2012 er sket et fald på 42 procent i andelen af børn og unge, som af politiet er registreret som mistænkte for at have begået kriminalitet.

I rapporten peges der således på, at færre unge har en såkaldt risikolivsstil og ryger hash, lige som flere af de unge trives bedre i skolen end tidligere, hvilket er stærkt forbundet med risikoen for at begå kriminalitet.

Undersøgelsen viser dog, at unge i Storkøbenhavn fortsat er markant mere kriminelle end unge i Odense, selv om kriminaliteten blandt unge hovedstadsområdet er faldet kraftigt. Mens 78 procent af de unge i Odense kan betegnes som »lovlydige«, gælder det for 68 procent i Storkøbenhavn. I Odense er det 17 procent af de unge, der har begået småkriminalitet som graffiti, hærværk eller butikstyveri, mens en fjerdedel af de unge i Storkøbenhavn må erklære sig skyldige i sådanne lovovertrædelser. En forklaring på forskellen kan ifølge rapporten være, at flere unge i hovedstaden oftere hænger ud på gaden og oftere bruger rusmidler, lige som deres forældre ifølge rapporten holder mindre opsyn med dem.

Undersøgelsens resultater vil indgå i en kommende international undersøgelse af selvrapporteret kriminalitet blandt unge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip