Unge misbrugere kæmper primært med hash

»Ofte opstår et hashforbrug hos de helt unge, når de skifter skole og miljø. Et stort forbrug kan svække hukommelsen og motivationen og sætte den unge bagud i skolen. Men samtidig er det vigtigt ikke at overdrive problemet. Mange unge prøver hash i en periode og bliver siden trætte af stoffet. Et egentligt misbrug hænger ofte sammen med massive sociale og psykiske problemer,” siger Dan Orbe.

En rundringning Kristeligt Dagblad har foretaget til fire kommunale misbrugscentre i København, Aarhus, Odense og Esbjerg viser, at næsten to tredjedele af unge, der søger hjælp, kommer på grund af for stort hashmisbrug.

Statistikken bekræftes ifølge avisen af den seneste opgørelse fra Sundhedsstyrelsen, der viser, at 80 procent af de unge mellem 18 og 24 år, der søger behandling, har misbrug af hash som hovedproblem.

Der er ifølge Center for Rusmiddelforsknings vurdering i alt 30.000 unge mellem 15 og 24 år, der har et forbrug af stoffer, herunder overvejende hash, der er så stort, at de søger om hjælp.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip