Unge misbrugere kæmper primært med hash

Skrevet af BNB

19/09/2013
»Ofte opstår et hashforbrug hos de helt unge, når de skifter skole og miljø. Et stort forbrug kan svække hukommelsen og motivationen og sætte den unge bagud i skolen. Men samtidig er det vigtigt ikke at overdrive problemet. Mange unge prøver hash i en periode og bliver siden trætte af stoffet. Et egentligt misbrug hænger ofte sammen med massive sociale og psykiske problemer,” siger Dan Orbe.En rundringning Kristeligt Dagblad har foretaget til fire kommunale misbrugscentre i København, Aarhus, Odense og Esbjerg viser, at næsten to tredjedele af unge, der søger hjælp, kommer på grund af for stort hashmisbrug.Statistikken bekræftes ifølge avisen af den seneste opgørelse fra Sundhedsstyrelsen, der viser, at 80 procent af de unge mellem 18 og 24 år, der søger behandling, har misbrug af hash som hovedproblem.Der er ifølge Center for Rusmiddelforsknings vurdering i alt 30.000 unge mellem 15 og 24 år, der har et forbrug af stoffer, herunder overvejende hash, der er så stort, at de søger om hjælp.

Mest læste i dag

»Ofte opstår et hashforbrug hos de helt unge, når de skifter skole og miljø. Et stort forbrug kan svække hukommelsen og motivationen og sætte den unge bagud i skolen. Men samtidig er det vigtigt ikke at overdrive problemet. Mange unge prøver hash i en periode og bliver siden trætte af stoffet. Et egentligt misbrug hænger ofte sammen med massive sociale og psykiske problemer,” siger Dan Orbe.

En rundringning Kristeligt Dagblad har foretaget til fire kommunale misbrugscentre i København, Aarhus, Odense og Esbjerg viser, at næsten to tredjedele af unge, der søger hjælp, kommer på grund af for stort hashmisbrug.

Statistikken bekræftes ifølge avisen af den seneste opgørelse fra Sundhedsstyrelsen, der viser, at 80 procent af de unge mellem 18 og 24 år, der søger behandling, har misbrug af hash som hovedproblem.

Der er ifølge Center for Rusmiddelforsknings vurdering i alt 30.000 unge mellem 15 og 24 år, der har et forbrug af stoffer, herunder overvejende hash, der er så stort, at de søger om hjælp.