Unge trænerspirer sendes på kursus

To foreninger i Kolding har sikret vækstlaget i deres trænergruppe. Vonsild Boldklub og Fynslund Fodbold Klub sender henholdsvis fire og to unge af sted på uddannelsen "Unge i front - trænerspiren".

Uddannelsen er for unge mellem 13 og 15 år, der gerne vil prøve at træne børn. For at modne dem til opgaven, får de personlige udfordringer, nye kompetencer og fede oplevelser sammen med andre unge fra forskellige typer idrætter.

Lærling hos de erfarne

De lærer at planlægge en time og en hel sæson, de lærer om motorik, hvordan man tackler forældre på sidelinjen og får praktisk erfaring. De bliver fulgt af en erfaren instruktør, der støtter og hjælper, så det hele føles trygt. DGI's træneruddannelse foregår i samarbejde med Kolding Ungdomsskole, og Kolding Kommune giver desuden et tilskud til de unge idrætsfolk.

Flere trænere i klubben

Ved at satse på at udvikle egne trænere til foreningen, som Vonsild Boldklub og Fynslund Fodbold Klub har gjort, står man bedre rustet, når næste sæson skal planlægges. Dette holds nye trænerspirer er klar til at træde til i foreningen inden jul.

Der er introduktionsaften den 7. oktober, samt undervisning den 25.-26. oktober og den 29.-30. november med overnatning.

Kurset koster 300 kroner og tilmelding skal ske via sms, skriv IFRONT KOL og send til 2921 5967. Tilmeldingsfristen er den 8. september.

Dagens Gossip