Unge vælger studier med jobudsigter

Samtidig oplever de tekniske og naturvidenskabelige fag oplever øget søgning, skriver Jyllands-Posten.

De danske universiteter er netop nu i gang med at sortere ansøgningerne fra deres kommende studerende, og på Aarhus Universitet er der i år 18 procent flere ansøgere, der som førsteprioritet har valgt naturvidenskabelige og tekniske uddannelser. Særligt bioteknologi, kemi og ingeniøruddannelserne oplever en øget søgning.

»De unge ser ud til at være blevet mere samfundsbevidste i deres uddannelsesvalg. De hører, at der er en efterspørgsel på arbejdsmarkedet efter bestemte typer af kvalifikationer, og i disse krisetider er det ganske naturligt, at man søger hen mod de uddannelser, som arbejdsmarkedet efterspørger,« siger Mette Thunø, uddannelsesdekan på Aarhus Universitet, til Jyllands-Posten.

Tendensen fra Aarhus Universitet går igen på Aalborg og Syddansk Universitet, hvor ansøgningerne til ingeniøruddannelserne er steget med 16 procent blandt førsteprioritetsansøgerne på sidstnævnte.

Men det er ikke alene unge med flair for det naturvidenskabelige, der tænker i jobbaner, når de søger ind. Det gælder også for de humanistiske fag, skriver Jyllands-Posten. Mange ansøgere vælger eksempelvis at søge ind på uddannelser, der kombinerer sprog med økonomi.

På Københavns Universitet har de endnu ikke overblik over, hvor mange unge, der har søgt ind på de enkelte retninger. Men studiechef Claus Nielsen advarer mod at stole blindt på, at de job, der i dag har en høj beskæftigelsesgrad, også vil have det i fremtiden.

»Det er trods alt over halvdelen af de humanistiske kandidater hos os, der får arbejde i det private erhvervsliv, så disse uddannelser kan også være relevante. Billedet er meget mere nuanceret, end visse erhvervsorganisationer fremstiller det,« siger han til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip