Unicef: Flere millioner syrere kan være på vej mod EU

Flere millioner syriske flygtninge kan være på vej til Europa, hvis det ikke lykkes at stoppe krigen i Syrien, siger Unicefs regionale direktør for Mellemøsten, Peter Salama.

- Millioner og atter millioner af flygtninge kan være på vej væk fra Syrien og i sidste ende finde vej til EU og længere væk, siger han.

Ifølge Salama er der næsten otte millioner internt fordrevne i Syrien.

Unicef er FN's børneorganisation.

FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) kalder EU-Kommissionens forslag om at fordele 160.000 flygtninge mellem næsten alle medlemslande et skridt i den rigtige retning.

Men FN-organisationen opfordrer til, at der oprettes store modtagelsescentre i EU-frontstaterne Grækenland, Italien og Ungarn.

Samtidig opfordres EU-landene til at respektere både national og international lovgivning om beskyttelse af landegrænser, herunder også folks ret til at søge asyl mod krig og forfølgelse.

- Vores foreløbige skøn tyder på et endnu større behov, men fokus bør nu være på at sikre, at alle medlemsstater tager del i dette initiativ, og at det hurtigt sættes i værk, lyder erklæringen fra UNHCR.

Den danske integrationsminister, Inger Støjberg (V), siger fredag, at Danmark ikke vil aftage en eneste af de 160.000 flygtninge fra Grækenland, Italien og Ungarn, som EU-Kommissionen foreslår fordelt mellem EU-landene.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip