Uniformerede nazister overtog styringen af svømmehal: 'Vi ville forsvare vores folk'

De normale livreddere i en svensk svømmehal fik forleden usædvanlig konkurrence om titlen som bademestre, da en gruppe nazister snød sig til styringen af hallen med hjælp fra badebukser og t-shirts.

Lørdag eftermiddag fik svømmehallen i den svenske by Kungälv besøg af en række medlemmer af den nynazistiske organisation Svenska motståndsrörelsen, og i starten opførte de ekstremistiske mænd sig som helt almindelige badegæster.

- De betalte for at komme ind, men tog herefter grønne t-shirts på, siger Krisztian Borbély til Expressen.

Lederen af svømmehallen forklarer, at der stod 'sikkerhedsvagt' på bagsiden af t-shirtsene.

En kvindelig ansat blev efter noget tid opmærksom på de højreorienterede svømmegæster og deres kupforsøg af rollen som sikkerhedsansvarlige for hallen.

Læs også: Dansk ambassade får nok af dårligt ry: Vi er ikke nazister, se disse fakta

- Min medarbejder gik over og spurgte, hvem de var. De svarede, men hun forstod ikke helt, hvad det drejede sig om. Jeg tror, mine medarbejdere har handlet rigtigt, siger Krisztian Borbély.

Han forklarer, at nazistiske frivilligt forlod svømmehallen noget tid senere.

Historien vækker forargelse i svømmehallen, hvor de øvrige badegæster ikke har meget til overs for medlemmerne af Svenska motståndsrörelsen.

- Det her er direkte vanvittigt. Nazisterne havde deres greb om Europa i 1930'erne. Var det ikke tilstrækkeligt, lyder det spørgende fra 75-årige Lennart Nilsson.

På den højreekstremistiske organisations hjemmeside er lørdagens begivenheden fremstillet sådan, at både personale og småbørnsfamilier var tilfredse med den nazistiske tilstedeværelse. Det skriver svenske Metro

Ifølge Svenska motståndsrörelsen besøgte medlemmerne af organisationen hallen ”for at forsvare sit folk” når det ”forræderiske regime har vist sit sande ansigt.”

Tidligere i dag har kommunen haft et lynmøde med de ansatte i svømmehallen, og borgmesteren er langt fra glad. 

- Det er helt uacceptabelt at have en form for skjulte selvtægtsmand i kommunale bade. Der er meget, meget alvorligt, at voldelige ekstremismer forsøger få større fodfæste i vores samfund, udtaler den socialdemokratiske borgmester Miguel Odhner til avisen.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

Dagens Gossip